
DIGITALNI ŠKOLSKI LIST KORACI
Školsko zvono
I. turnus
- 0. sat: 7.00 — 7.40
- 1. sat: 7.45 — 8.30
- 2. sat: 8.35 — 9.20
- 3. sat: 9:35 — 10.20
- 4. sat: 10:25 — 11.10
- 5. sat: 11.15 — 12.00
- 6. sat: 12.05 — 12.50
- 7. sat: 12.55 — 13.40
II. turnus
- 0. sat: 12.55 — 13.40
- 1. sat: 13.45 — 14.30
- 2. sat: 14.35 — 15.20
- 3. sat: 15.35 — 16.20
- 4. sat: 16.25 — 17.10
- 5. sat: 17.15 — 18.00
- 6. sat: 18.05 — 18.50
- 7. sat: 18.55 — 19.35
Ugostiteljstvo
Zanimanje: kuhar
Priprema sve vrste toplih i hladnih jela, sastavlja dnevne i tjedne jelovnike te priprema jela po narudžbi. Posao kuhara uključuje različite aktivnosti: naručivanje i preuzimanje namirnica, čišćenje, određivanje tehnologije pripremanja hrane, pripremanje namirnica i njihovu toplinsku obradu, podjelu hrane na pojedinačne obroke te garniranje i dekoriranje. Nadalje, kuhar bilježi podatke za dnevni obračun upotrijebljenih namirnica, izdanih obroka hrane te kontrolira zalihe. Tijekom obavljanja poslova poštuje visoke higijenske standarde, pazi na higijenu i čistoću prostora i sredstava s kojima radi te vodi brigu o skladištenju nepotrošenih namirnica. Sudjeluje u pripremanju i sastavljanju jelovnika, dnevnih menija te u pripremi proračuna za određena jela i obroke.
Zanimanje: konobar
Poslužuje hranu i piće u ugostiteljskim objektima te priprema, održava i uređuje inventar ugostiteljskog objekta. Poslovi konobara uključuju pripremu stolnog rublja, stolnog inventara, raspoređivanje stolova i uređivanje za posluživanje, dočekivanje gostiju, evidentiranje narudžbi, posluživanje hrane i pića, pospremanje stola, priprema računa. Poslovi konobara razlikuju se ovisno o radnom mjestu. Samim time i opis poslova na različitim mjestima je drugačiji te ovisi o uslugama koje se pružaju i o organizaciji rada u ugostiteljskom objektu. Osim u restoranima, hotelima i drugim mjestima s ponudom hrane, konobari se mogu zapošljavati i u ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge posluživanja pića (primjerice caffe barovi, cocktail barovi, noćni klubovi i dr.).
Nastavni plan - opći dio:
Nastavni predmet |
|
||
1.e |
2.e |
3.e |
|
Hrvatski jezik |
3 |
3 |
3 |
Povijest |
2 |
0 |
0 |
TZK |
2 |
2 |
2 |
Politika i gospodarstvo |
0 |
0 |
2 |
Vjeronauk/Etika |
1 |
1 |
1 |
Nastavni plan - strukovno-teorijski predmeti:
Nastavni predmet |
Razredni odjeli |
||
1.e kh, kb |
2.e |
3.e |
|
I. strani jezik engleski ili njemački |
2 |
2 |
2 |
II. strani jezik francuski |
2 |
2 |
2 |
Gospodarska matematika |
2 |
2 |
2 |
Računalstvo |
2 |
1 |
0 |
Povijest hrvatske kulturne baštine |
0 |
0 |
2 |
Biologija s higijenom i ekologijom |
1 (kh), 2 (kb) |
2 (kh), 0 (kb) |
0 |
Poslovna psihologija i komunikacija |
0 |
2 (kb) |
0 |
Turistička geografija Hrvatske |
0 |
2 (kb) |
0 |
Osnove turizma |
2 (kh, kb) |
0 |
0 |
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća |
0 |
2 |
2 |
Marketing u turizmu |
0 |
0 |
1 |
Kuharstvo |
0 |
2 (kb) |
0 |
Poznavanje robe i prehrana |
2 (kh) |
2 (kh) |
2 (kh) |
Poznavanje robe i prehrana |
2 (kb) |
1 (kb) |
1 (kb) |
Ugostiteljsko posluživanje |
0 |
2 (kh) |
0 |
Kuharstvo |
7 (kh) |
7 (kh) |
8 (kh) |
Ugostiteljsko posluživanje |
5 (kb) |
5 (kb) |
6 (kb) |
Praktična nastava u ugostiteljskom objektu |
8 |
8 |
8 |
Ljetna praktična nastava |
182 |
182 |
0 |
kh = kuhar, kb = konobar
Prilog: PowerPoint prezentacija za zanimanja kuhar i konobar
Oglasna ploča
Javni poziv za sudjelovanje u međunarodnom projektu Biosigurnost i biozaštita
Školska godina 2023./2024.
NATJEČAJ-strojarska skupina predmeta
OBAVIJEST- POZIVAMO KANDIDATE/KINJE KOJI SU SE PRIJAVILI NA NATJEČAJ OBJAVLJEN 17.4.2023. ZA RADNO
MJESTO NASTAVNIKA/CE KUHARSTVA I RADNO MJESTO DOMARA
Poziv za roditelje učenika -sudionika učeničke mobilnosti u okviru Erasmus+ KA 1 projekta
„Traveling through the green fields of knowledge„- „Putujemo zelenim poljima znanja“
Produljenje roka prijave na natječaj za Erasmus+ projekt „Putujemo zelenim poljima znanja“
Produljuje se rok za podnošenje prijava na natječaj za mobilnost učenika u sklopu projekta- Erasmus+ projekt „Putujemo zelenim poljima znanja“ do 27.10.2022. godine.
Financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2022./2023
Izložba fotografija pristiglih na natječaj povodom Godine svjetlosti
Linkovi
- Kalendar za školsku godinu 2018./'19.
- Ministarstvo znanosti, sporta i obrazovanja
- Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
- Postani student
- e-Usmjeravanje
- Agencija za odgoj i obrazovanje
- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
- Vjezbenicka tvrtka Slap d.o.o.
- Vjezbenicka tvrtka Patatine d.o.o.
- Biologija za srednju
Razni dokumenti
PREHRANA I PREHRAMBENE NAVIKE - IZVANNASTAVNA AKTIVNOST (pptx)
Dok se čekaju rezultati obrade ankete učenika malo ćemo se zabaviti pojmom hrane i njezine ispravnosti i sigurnosti kroz prezentaciju pod naslovom HRANA. Uživajte!
Upute za citiranje (pdf)
Primjer sadržaja završnog stručnog rada za strojarstvo (jpg)
Primjer naslovnice završnog stručnog rada za strojarstvo (jpg)
Zadnjih 5 vijesti

NOVA WEB STRANICA ŠKOLE
Utorak, 8. 10. 2024.

36. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA
Nedjelja, 29. 9. 2024.

Književni susret s Kristianom Novakom
Ponedjeljak, 23. 9. 2024.

LJETNA PRAKSA U ŠKOLSKOJ RADIONICI
Nedjelja, 22. 9. 2024.

PRVI DAN NASTAVE
Utorak, 3. 9. 2024.