DIGITALNI ŠKOLSKI LIST KORACI
Školsko zvono
I. turnus
- 0. sat: 7.00 — 7.40
- 1. sat: 7.45 — 8.30
- 2. sat: 8.35 — 9.20
- 3. sat: 9:35 — 10.20
- 4. sat: 10:25 — 11.10
- 5. sat: 11.15 — 12.00
- 6. sat: 12.05 — 12.50
- 7. sat: 12.55 — 13.40
II. turnus
- 0. sat: 12.55 — 13.40
- 1. sat: 13.45 — 14.30
- 2. sat: 14.35 — 15.20
- 3. sat: 15.35 — 16.20
- 4. sat: 16.25 — 17.10
- 5. sat: 17.15 — 18.00
- 6. sat: 18.05 — 18.50
- 7. sat: 18.55 — 19.35
Prehrana
Zanimanje: mesar (trogodišnji program)
Obavlja poslove klanja stoke i rasijecanja mesa, obrađuje pojedine dijelove, obavlja kategorizaciju mesa, prerađuje ga i proizvodi mesne prerađevine. Posao mesara uključuje preuzimanje stoke za klanje, omamljivanje i klanje, rasijecanje trupa, obradu pojedinih dijelova mesa, razvrstavanje mesa, proizvodnju svježeg mesa, suhomesnatih proizvoda, masti, kuhanih i sirovih salamura i dr. Mesar također kupuje meso, priprema ga za prodaju i prodaje ga. Izuzetno je važno pridržavanje i provođenje higijenskih postupaka te prepoznavanje i saniranje nepoželjnih promjena na mesu. Mesar također popunjava dokumentaciju vezanu uz držanje i skladištenje mesa i mesnih prerađevina, vode dokumentaciju o proizvodnji, obradi mesa i mesnih prerađevina te izdaje račune i izračunava cijenu pri prodaji mesa i prerađevina. U svom radu također rukuje različitim strojevima i alatima te brine o njihovu održavanju.
Nastavni plan 2021./2022.:
Nastavni predmet |
Razredni odjeli |
||
|
2.h |
|
|
Hrvatski jezik |
|
3 |
|
Engleski jezik |
|
2 |
|
Njemački jezik |
|
1 |
|
Matematika u struci |
|
1 |
|
Politika i gospodarstvo |
|
2 |
|
Povijest |
|
- |
|
Vjeronauk/Etika |
|
1 |
|
Tjelesna i zdravstvena kultura |
|
1 |
|
Računalstvo |
|
- |
|
Primarna obrada stoke za klanje i tehnologija obrade mesa |
|
4 |
|
Ostali izvori mesa- izborna nastava |
|
1 |
|
Praktična nastava-godišnji fond sati |
|
900 |
|
Oglasna ploča
Javni poziv za sudjelovanje u međunarodnom projektu Biosigurnost i biozaštita
Školska godina 2023./2024.
NATJEČAJ-strojarska skupina predmeta
OBAVIJEST- POZIVAMO KANDIDATE/KINJE KOJI SU SE PRIJAVILI NA NATJEČAJ OBJAVLJEN 17.4.2023. ZA RADNO
MJESTO NASTAVNIKA/CE KUHARSTVA I RADNO MJESTO DOMARA
Poziv za roditelje učenika -sudionika učeničke mobilnosti u okviru Erasmus+ KA 1 projekta
„Traveling through the green fields of knowledge„- „Putujemo zelenim poljima znanja“
Produljenje roka prijave na natječaj za Erasmus+ projekt „Putujemo zelenim poljima znanja“
Produljuje se rok za podnošenje prijava na natječaj za mobilnost učenika u sklopu projekta- Erasmus+ projekt „Putujemo zelenim poljima znanja“ do 27.10.2022. godine.
Financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2022./2023
Izložba fotografija pristiglih na natječaj povodom Godine svjetlosti
Linkovi
- Kalendar za školsku godinu 2018./'19.
- Ministarstvo znanosti, sporta i obrazovanja
- Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
- Postani student
- e-Usmjeravanje
- Agencija za odgoj i obrazovanje
- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
- Vjezbenicka tvrtka Slap d.o.o.
- Vjezbenicka tvrtka Patatine d.o.o.
- Biologija za srednju
Razni dokumenti
PREHRANA I PREHRAMBENE NAVIKE - IZVANNASTAVNA AKTIVNOST (pptx)
Dok se čekaju rezultati obrade ankete učenika malo ćemo se zabaviti pojmom hrane i njezine ispravnosti i sigurnosti kroz prezentaciju pod naslovom HRANA. Uživajte!
Upute za citiranje (pdf)
Primjer sadržaja završnog stručnog rada za strojarstvo (jpg)
Primjer naslovnice završnog stručnog rada za strojarstvo (jpg)
Zadnjih 5 vijesti
Svjetski dan mentalnog zdravlja 10.10.2024.
Četvrtak, 10. 10. 2024.
NOVA STRANICA ŠKOLE
Utorak, 8. 10. 2024.
36. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA
Nedjelja, 29. 9. 2024.
Književni susret s Kristianom Novakom
Ponedjeljak, 23. 9. 2024.
LJETNA PRAKSA U ŠKOLSKOJ RADIONICI
Nedjelja, 22. 9. 2024.