• Projekti škole
  • Školsko zvono

    I. turnus

    • 0. sat:  7.00 —  7.40
    • 1. sat:  7.45 —  8.30
    • 2. sat:  8.35 —  9.20
    • 3. sat:  9:35 — 10.20
    • 4. sat: 10:25 — 11.10
    • 5. sat: 11.15 — 12.00
    • 6. sat: 12.05 — 12.50
    • 7. sat: 12.55 — 13.40

    II. turnus

    • 0. sat: 12.55 — 13.40
    • 1. sat: 13.45 — 14.30
    • 2. sat: 14.35 — 15.20
    • 3. sat: 15.35 — 16.20
    • 4. sat: 16.25 — 17.10
    • 5. sat: 17.15 — 18.00
    • 6. sat: 18.05 — 18.50
    • 7. sat: 18.55 — 19.35

    Prehrana

    Zanimanje: mesar (trogodišnji program)

    Obavlja poslove klanja stoke i rasijecanja mesa, obrađuje pojedine dijelove, obavlja kategorizaciju mesa, prerađuje ga i proizvodi mesne prerađevine. Posao mesara uključuje preuzimanje stoke za klanje, omamljivanje i klanje, rasijecanje trupa, obradu pojedinih dijelova mesa, razvrstavanje mesa, proizvodnju svježeg mesa, suhomesnatih proizvoda, masti, kuhanih i sirovih salamura i dr. Mesar također kupuje meso, priprema ga za prodaju i prodaje ga. Izuzetno je važno pridržavanje i provođenje higijenskih postupaka te prepoznavanje i saniranje nepoželjnih promjena na mesu. Mesar također popunjava dokumentaciju vezanu uz držanje i skladištenje mesa i mesnih prerađevina, vode dokumentaciju o proizvodnji, obradi mesa i mesnih prerađevina te izdaje račune i izračunava cijenu pri prodaji mesa i prerađevina. U svom radu također rukuje različitim strojevima i alatima te brine o njihovu održavanju.

    Nastavni plan 2021./2022.:

    Nastavni predmet

    Razredni odjeli

     

    2.h

     

    Hrvatski jezik

     

    3

     

    Engleski jezik

     

    2

     

    Njemački jezik

     

    1

     

    Matematika u struci

     

    1

     

    Politika i gospodarstvo

     

    2

     

    Povijest

     

    -

     

    Vjeronauk/Etika

     

    1

     

    Tjelesna i zdravstvena kultura

     

    1

     

    Računalstvo

     

    -

     

    Primarna obrada stoke za klanje i tehnologija obrade mesa

     

    4

     

    Ostali izvori mesa- izborna nastava

     

    1

     

    Praktična nastava-godišnji fond sati

     

    900

     

    Prilog: PowerPoint prezentacija za zanimanje mesar