Školsko zvono

I. turnus

  • 0. sat:  7.00 —  7.40
  • 1. sat:  7.45 —  8.30
  • 2. sat:  8.35 —  9.20
  • 3. sat:  9:35 — 10.20
  • 4. sat: 10:25 — 11.10
  • 5. sat: 11.15 — 12.00
  • 6. sat: 12.05 — 12.50
  • 7. sat: 12.55 — 13.35

II. turnus

  • 0. sat: 12.55 — 13.35
  • 1. sat: 13.45 — 14.30
  • 2. sat: 14.35 — 15.20
  • 3. sat: 15.35 — 16.20
  • 4. sat: 16.25 — 17.10
  • 5. sat: 17.15 — 18.00
  • 6. sat: 18.05 — 18.50
  • 7. sat: 18.55 — 19.35

Prehrana

Zanimanje: mesar (trogodišnji program)

Obavlja poslove klanja stoke i rasijecanja mesa, obrađuje pojedine dijelove, obavlja kategorizaciju mesa, prerađuje ga i proizvodi mesne prerađevine. Posao mesara uključuje preuzimanje stoke za klanje, omamljivanje i klanje, rasijecanje trupa, obradu pojedinih dijelova mesa, razvrstavanje mesa, proizvodnju svježeg mesa, suhomesnatih proizvoda, masti, kuhanih i sirovih salamura i dr. Mesar također kupuje meso, priprema ga za prodaju i prodaje ga. Izuzetno je važno pridržavanje i provođenje higijenskih postupaka te prepoznavanje i saniranje nepoželjnih promjena na mesu. Mesar također popunjava dokumentaciju vezanu uz držanje i skladištenje mesa i mesnih prerađevina, vode dokumentaciju o proizvodnji, obradi mesa i mesnih prerađevina te izdaje račune i izračunava cijenu pri prodaji mesa i prerađevina. U svom radu također rukuje različitim strojevima i alatima te brine o njihovu održavanju.

Nastavni plan 2021./2022.:

Nastavni predmet

Razredni odjeli

 

2.h

 

Hrvatski jezik

 

3

 

Engleski jezik

 

2

 

Njemački jezik

 

1

 

Matematika u struci

 

1

 

Politika i gospodarstvo

 

2

 

Povijest

 

-

 

Vjeronauk/Etika

 

1

 

Tjelesna i zdravstvena kultura

 

1

 

Računalstvo

 

-

 

Primarna obrada stoke za klanje i tehnologija obrade mesa

 

4

 

Ostali izvori mesa- izborna nastava

 

1

 

Praktična nastava-godišnji fond sati

 

900

 

Prilog: PowerPoint prezentacija za zanimanje mesar