Školsko zvono

I. turnus

 • 0. sat:  7.00 —  7.40
 • 1. sat:  7.45 —  8.30
 • 2. sat:  8.35 —  9.20
 • 3. sat:  9:35 — 10.20
 • 4. sat: 10:25 — 11.10
 • 5. sat: 11.15 — 12.00
 • 6. sat: 12.05 — 12.50
 • 7. sat: 12.55 — 13.35

II. turnus

 • 0. sat: 12.55 — 13.35
 • 1. sat: 13.45 — 14.30
 • 2. sat: 14.35 — 15.20
 • 3. sat: 15.35 — 16.20
 • 4. sat: 16.25 — 17.10
 • 5. sat: 17.15 — 18.00
 • 6. sat: 18.05 — 18.50
 • 7. sat: 18.55 — 19.35

E+ VET – Program za strukovno obrazovanje i osposobljavanje

Projekti erasmus

U srijedu, 7. listopada 2015. u školi su gostovali predstavnici Ambasade Kraljevine Danske u Hrvatskoj. Oni su u sklopu kulturoloških priprema za posjet  danskom gradu Roaskildeu, u okviru Projekta međunarodne mobilnosti učenika Erasmus +, upoznali dvadeset učenika 2.h i 3.h razreda s kulturnim i povijesnim činjenicama, političkim prilikama kao i  ekonomskim i običajnim obilježjima života i rada u Danskoj.

Prezentaciju su u trajanju od jednog sata održali Benjamin Hvidt I Andreas Eskesen.


Nitko neće u mesare pa upisuju pivare, pekare i slastičare (Večernji list, 10.9.2015.)


Agencija za mobilnost i programe Europske unije je u Hrvatskoj obrtničkoj komori u Zagrebu 9. prosinca 2014. g. održala seminar za prijavitelje ERASMUS+ za 2015. godinu (Strukovno obrazovanje i osposobljavanje). U sklopu seminara bili su prezentirani primjeri dobre prakse, a kao primjer povezivanja obrazovnog sustava s tržištem rada predstavljen je Projekt Srednje škole Vrbovec MAKE THE CUT. Powerpoint prezentaciju možete pogledati ovdje.


Učenici su s veseljem otišli u Dansku željni stjecanja novih praktičnih vještina  i teorijskih znanja. Očekivali su upoznati nove prijatelje, aktivno koristiti engleski jezik  u struci i u slobodno vrijeme kroz druženje s vršnjacima iz drugih zemalja. To se i dogodilo. Vrlo zainteresirano i ozbiljno pristupili su svim zadacima koje su obavljali od 8:00 do 16:00, a svoje slobodno vrijeme od 16:00 do 22:00 sata provodili su koristeći raznolike dodatne sadržaje u rekreacijskim dvoranama, teretanama, prostorijama za igranje društvenih igara i informatičkim dvoranama Danish Meat Trade Collega.

Smatramo da su ovakvi načini učenja izuzetno korisni i da učenicima omogućuju snalaženje u novim situacijama i u novoj sredini. Na taj način oni postaju samostalniji i puno odgovorniji prema obvezama, a upoznaju i drugu kulturu i običaje koji doprinose većoj toleranciji među vršnjacima.

Također treba spomenuti kako su ovakvi Projekti vrlo važni za jačanje suradnje Srednje škole Vrbovec i PIK Vrbovca s industrijskim i obrazovnom institucijama unutar Hrvatske i u inozemstvu.


Sutra, 25.10., učenici uključeni u Projekt mobilnosti u programu zanimanja mesar putuju u Kraljevinu Dansku, grad Roskilde gdje će na stručnom obrazovanju i osposobljavanju provesti dva tjedna. U pratnji su profesorice strukovnih predmeta  Marijana Pavlek i Silvija Gašpar. Oni će u Danish Meat Trade Collegu na stručnoj praksi usavršiti svoja stručna znanja i vještine, upoznati se s novim tehnologijama, strojevima i alatima, ali i upoznati dansku kulturu, običaje, povijesne i kulturne znamenitosti Roskildea i Kopenhagena. Prilikom boravka u Danskoj učenici će imati priliku aktivno koristiti svoje znanje engleskog jezika. U jezičnim pripremama pomogla im je i Anica Fintić, prof. engleskog jezika.

Želimo im sretan put i boravak u Danskoj te da ostvare ciljeve i zadaće zbog kojih se cijeli ovaj Projekt i organizira.


Kao što je i najavljeno, učenike Srednje škole Vrbovec smo upoznali s ciljevima, zadaćama i ukratko sa sadržajem Projekta u sklopu kojeg će učenici 2.h,3.e i 3.h posjetiti Danish Meat Trade College u danskom gradu Roskildeu. Učenicima smo predstavili učenike i nastavnike uključene u projekt ERASMUS+ i putem prezentacije koju su pripremile učenice 4.a razreda Ines, Ljubica Amalija, Sara i Nirvana upoznali ih s osnovnim prirodno-geografskim, povijesnim, kulturnim, vjerskim i društveno-gospodarskim obilježjima Kraljevine Danske, njenog glavnog grada Kopenhagena i mjesta u kojem će se PROJEKT MOBILNOSTI realizirati - Roskildea.


U srijedu 15. listopada od 12.55 sati imat ćemo predstavljanje Projekta „Erasmus +„. Učenici 2.h, 3.e i 3.h razreda trebaju 25.10. 2014. u sklopu Projekta otputovati na dva tjedna u Dansku pa bismo htjeli sve učenike ukratko upoznati sa sadržajem, ciljevima i mjestom u kojem će se Projekt realizirati.

Pozivamo učenike i zainteresirane roditelje da prisustvuju prezentaciji.


Nakon održanog sastanka s učenicima koji su iskazali interes za mobilnost i njihovim roditeljima, škola je temeljem školskog uspjeha, vladanja i zalaganja na praktičnoj nastavi, izabrala njih dvadeset. Oni su već treću subotu za redom prisustvovali jezičnim pripremama, a prije odlaska na put osim jezičnih slijede još i kulturološke pripreme za boravak u Kraljevini Danskoj.

Srednja škola Vrbovec je sudjelovala u natječaju u sklopu Programa ERASMUS + u 2014.g. za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Projekt kojim smo se natjecali odnosi se na učenike i učenice programa zanimanja mesar. Agencija za mobilnost prihvatila je Projekt i odobrila sredstva. Cilj Projekta je usavršavanje znanja i stručnih kompetencija kako bi sudionici bili pripremljeniji za cjeloživotno učenje i prilagođavanje novim tehnologijama, a time i konkurentniji na tržištu rada.