Osnovni podatci o školi

U Srednjoj školi Vrbovec danas se u 26 razrednih odjela školuje 480 učenika, i to u sljedećim programima obrazovanja:

  • opća gimnazija
  • ekonomija, trgovina i poslovna administracija: zanimanja ekonomist i prodavač
  • prehrana i poljoprivreda: zanimanje mesar
  • strojarstvo, metalurgija i brodogradnja: zanimanja automehaničar, autolimar, CNC operater/operaterka, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija
  • ugostiteljstvo i turizam: zanimanja kuhar i konobar

Sastavni dio školovanja u obrtničkim i industrijskim i srodnim zanimanjima čini praktična nastava koju učenici obavljaju u PIK Vrbovec mesnoj industriji, prodavaonicama, ugostiteljskim objektima te radionicama koje se bave proizvodnjom i uslugama u području strojarstva.

Trenutno je u Školi zaposleno 68 djelatnika, od čega su 58 nastavnici i stručni suradnici. Stručna zastupljenost u nastavi je potpuna, a 17 je nastavnika i maturiralo u ovoj školi. Ravnateljica Škole je Mirjana Pušić, prof.

Povijest

Početak srednjoškolskog obrazovanja u Vrbovcu je 27. XII. 1961., kada je osnovana “Gimnazija Vladimir Nazor”. Gimnazija je počela s radom 1. rujna 1962. godine. Od 1971. godine Škola nosi naziv Srednjoškolski centar i uvodi programe mesoprerađivača, metalaca i trgovaca. 1977. godine Škola useljava u novu zgradu i otvaraju se još dva nova zanimanja - drvoobrađivači i ekonomisti, a mijenja se i naziv u Centar za usmjereno obrazovanje „Vladimir Nazor” Vrbovec. No, već 1984. godine taj se naziv nadopunjuje u Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje „Vladimir Nazor” Vrbovec.

Od 1992. godine Škola nosi naziv Srednja škola Vrbovec.

MISIJA I VIZIJA ŠKOLE

Misija

Srednja škola Vrbovec je uspješna, suvremena polivalentna ustanova koja nastoji pružiti najvišu kvalitetu obrazovanja svojim učenicima. U poticajnom okruženju, kvalitetnim odgojem i obrazovanjem u gimnazijskom i strukovnim programima, omogućava učenicima stjecanje kompetencija potrebnih za nastavak školovanja ili za tržište rada. Kroz svoje djelovanje, škola razvija tradicionalne vrijednosti, potiče toleranciju, prijateljstvo i suradničke odnose učenika i zaposlenika. Škola svoje učenike redovito uključuje u projekte iz niza različitih područja razvijajući tako njihove vještine i talente.

Vizija

Kontinuiranim radom na modernizaciji naše škole nastojimo učenicima, profesorima te svim drugim djelatnicima pružiti bolje uvjete za školovanje i rad. Prilagođavamo se svim novitetima u području obrazovanja, znanosti i gospodarstva. Cilj nam je postići što bolju radnu, ali i prijateljsku okolinu u kojoj svi mogu međusobno surađivati, razmjenjivati ideje i napredovati.