Erasmus projekt Putujemo zelenim poljima znanja


DISEMINACIJA ERASMUS + PROJEKTA Putujemo zelenim poljima znanja 

Dana 15.3.2023. u Srednjoj školi Vrbovec je predstavljena provedena mobilnost učenika kroz Erasmus + projekt Putujemo zelenim poljima znanja -“Traveling through the green fields of knowledge“ ( broj projekta 2022-1-HR01-KA122-VET-000078198) u Irskoj te ostvareni rezultati mobilnosti svim zainteresiranim zaposlenicima te učenicima škole. Učenici zanimanja kuhar i prodavač te ekonomist su bili na mobilnosti kroz dva tjedna gdje su proveli svoje vrijeme obavljajući praktičnu nastavu i iskustveni rad. Provedenu mobilnost su predstavile članice projektnog tima Mirjana Pušić, koordinatorica projekta Marijana Radić te članice projektnog tima Silvija Gašpar i Jasna Dobrotić. Učenici zanimanja prodavač Ivan Radić i Anamarija Tunić, učenici zanimanja kuhar Lana Brnadić i Andrija Halamić te učenice zanimanja ekonomist Nives Biškupec i Lara Havoić su predstavili svoju praktičnu nastavu, iskustveni rad, doživljaje, upoznavanje i razgled Dublina, Howtha i Braya, iskustva i način života tijekom boravka u Irskoj.

Tekst i fotografije pogledajte OVDJE

 

SVJETSKI DAN IRSKE KAVE- 25.01.

Četvrtak, 26. 1. 2023., Pripremila Marijana Radić, Koordinator projekta Putujemo zelenim poljima znanja

Danas, 25.1.2023. obilježava se Svjetski dan irske kave.
Kava je sveprisutna u našim restoranima, kafićima, domovima… Veliki je dio naše kulture i ispija se svakodnevno u većoj ili manjoj količini, a nekima samo miriše. Ipak, mnogi ju ispijaju kao jutarnji ritual pri buđenju i razbuđivanju uz poznati fini okus prvog gutljaja ovog plemenitog napitka. Uz crnu tursku, koju ljudi kuhaju kod kuće, vrlo je poznata irska, iako se u praksi rjeđe pije zbog njezina glavnog dodatka - viskija. Prvu irsku kavu “smiksao” je konobar Joe Sheridan 1943. kad je uvidio da bi dodatno grijanje dobro došlo putnicima koji su navraćali u njegov bar. Pogledajte plakat i prezentaciju koju su učenici pripremili kako bi podržali kulturološku pripremu svojih prijatelja koji uskoro odlaze na mobilnost u Irsku su sklopu Erasmus+ projekta Putujemo zelenim poljima znanja sa zadaćom obavljanja praktične nastave i iskustvenog rada u zanimanju kuhar, prodavač i ekonomist.

Svjetski dan irske kave - Tin Lončar 2.e

Svjetski dan irske kave - Kristijan Bencet 2.e

 

POZIV ZA RODITELJE

Utorak, 10. 1. 2023.

                                                                                                                   P O Z I V

Za roditelje učenika -sudionika učeničke mobilnosti u okviru Erasmus+ KA 1 projekta „ Traveling through the green fields of knowledge „- „Putujemo zelenim poljima znanja“

 

ODABRAN JE LOGOTIP ERASMUS +K1 PROJEKTA PUTUJEMO ZELENIM POLJIMA ZNANJA

Četvrtak, 15. 12. 2022.

Povjerenstvo za odabir logotipa za Erasmus+ KA1 projekta Putujemo zelenim poljima znanja -“Traveling through the green fields of knowledge“ ( broj projekta 2022-1-HR01-KA122-VET-000078198) odabralo je logotip!

Odabrani logotip pogledajte OVDJE

REZULTATI NATJEČAJA ZA PRATNJU U SKLOPU ERASMUS+PROJEKTA PUTUJEMO ZELENIM POLJIMA ZNANJA

Petak, 16. 12. 2022.

Na natječaju  za odabir 3 (tri) nastavnika i/ili nastavnice u pratnji tijekom učeničke mobilnosti u Irsku u okviru Erasmus+ KA1 projekta Putujemo zelenim poljima znanja -“Traveling through the green fields of knowledge“ ( broj projekta 2022-1-HR01-KA122-VET-000078198) odabrani su sljedeći kandidati:

pogledajte OVDJE

 

NATJEČAJ za odabir 3(tri) nastavnika i/ili nastavnice u pratnji tijekom učeničke mobilnosti u Irsku u okviru Erasmus+ K1 projekta Putujemo zelenim poljima znanja -"Traveling through the green fields of knowledge" (broj projekta 2022-1-HR01-KA122-VET-000078198)

Ponedjeljak, 5. 12. 2022.

TEKST NATJEČAJA

PRIJAVNI OBRAZAC na natječaj za odabir nastavnika u pratnji tijekom učeničke mobilnosti u Irsku u okviru Erasmus+ KA1 projekta Putujemo zelenim poljima znanja -“Traveling through the green fields of knowledge“ ( broj projekta 2022-1-HR01-KA122-VET-000078198)

Plan i program aktivnosti za vrijeme mobilnosti "Putujemo zelenim poljima znanja"

Privola za obradu osobnih podataka

DODATNE POVEZNICE:

 

Srednja škola Vrbovec

Agencija za mobilnost i programe europske unije  - Odluka  od 23.svibnja 2022.g. o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2022. godinu za program Erasmus+Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (_https://ampeu.hr/files/03_Prilog-II_popis_KA122_2022_sken.pdf).

 

NATJEČAJ ZA IZRADU LOGOTIPA ZA PROJEKT "PUTUJEMO ZELENIM POLJIMA ZNANJA" - ERASMUS+ K1

Srijeda, 30. 11. 2022.

Tekst natječaja pogledajte  OVDJE

 

POZIV ZA RODITELJE UČENIKA - SUDIONIKA UČENIČKE MOBILNOSTI U OKVIRU ERASMUS+ K1 PROJEKTA

Utorak, 22. 11. 2022.

„Traveling through the green fields of knowledge„- „Putujemo zelenim poljima znanja“
POZIV

 

 

KONAČAN ODABIR SUDIONIKA UČENIČKE MOBILNOSTI U OKVIRU ERASMUS+ KA1 PROJEKTA „ Traveling through the green fields of knowledge „- Putujemo zelenim poljima znanja ( broj projekta 2022-1-HR01-KA122-VET-000078198)

Utorak, 15.11.2022.

KONAČKI POREDAK - ERASMUS - „Putujemo zelenim poljima znanja”

KONAČNI POREDAK - ERASMUS- EKONOMISTI

KONAČNI POREDAK - ERASMUS- PRODAVAČI

KONAČNI POREDAK - ERASMUS- KUHARI

 

NESLUŽBENI REZULTATI RANGIRANJA UČENIKA TEMELJEM PROVEDENOG NATJEČAJA "PUTUJEMO ZELENIM POLJIMA ZNANJA"

Petak,4.11.2022.
 

KUHARI - REZULTATI

PRODAVAČI - REZULTATI

EKONOMISTI - REZULTATI

 

Učenici imaju pravo i mogućnost uvida u dokumentaciju svaki radni dan, zaključno s 11.11.2022. od 9.00 do 17.00 sati

ERASMUS DAYS -13.,14. i 15. LISTOPADA

Srijeda, 12. 10. 2022., Jasna Dobrotić,prof. i Marijana Radić,prof.

Srednja škola Vrbovec obilježit će 13. i 14. 10. Dane Erasmusa (ErasmusDays) u holu škole za sve učenike i nastavnike Srednje škole Vrbovec te sve posjetitelje koji imaju želju doznati što je Erasmus i kako on funkcionira. ErasmusDays će se održati šestu godinu zaredom u cijelom svijetu (13., 14. i 15. listopada) kako bi se obilježio uspjeh ovog programa Europske unije.
EU već 35 godina širi vidike i obogaćuje edukaciju milijuna ljudi. Ove godine se osim toga obilježava i Europska godina mladih pa je slavlje u znaku dvostrukog jubileja. Zato se ove godine ErasmusDays slavi pod krilaticom –„S mladima današnjice i sutrašnjice dijelimo europske vrijednosti: za proteklih 35 godina i još mnogo nadolazećih.“
Naša je škola ove godine dobila dva Erasmus projekta pa će naše aktivnosti povodom Dana Erasmusa biti usko povezane s tim mobilnostima. Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja, prihvatila je projektni prijedlog Srednje škole Vrbovec „Školska motiva(k)cija“. Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava u cilju mobilnosti (stručnog osposobljavanja) osmero nastavnika naše škole. Isto tako je Srednjoj školi Vrbovec prihvaćen i projektni prijedlog za Ključnu aktivnost 122 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s nazivom teme Erasmus+ projekta „Putujemo zelenim poljima znanja“, u kojem će na mobilnosti sudjelovati učenici zanimanja ekonomist, kuhar i prodavač koji će obavljati stručnu praksu u Irskoj, gdje će im se pružiti stručna znanja koja im nedostaju kao i ona koja ne mogu usvojiti u lokalnom okruženju. Učenici će biti na edukaciji upravo na onim poslovima za koje se obrazuju, u kvalitetnim i poticajnim radnim uvjetima.

U holu škole će se održati edukativna izložba radova naših učenika i njihovih mentora kojima ćemo istaknuti važnost najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Na taj ćemo način predstaviti planirane ciljeve i projektne aktivnosti naših projekata. Stoga pozivamo sve zainteresirane građane grada Vrbovca i šire okolice da dođu na izložbu radova u Srednju školu Vrbovec povodom obilježavanja Dana Erasmusa.

 

ERASMUS + PROJEKT "PUTUJEMO ZELENIM POLJIMA ZNANJA" - NATJEČAJ

Četvrtak, 13. 10. 2022.

Srednjoj školi Vrbovec prihvaćen je projektni prijedlog za Ključnu aktivnost 122 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s nazivom teme Erasmus+ projekta „Putujemo zelenim poljima znanja“, u kojem će na mobilnosti sudjelovati učenici zanimanja ekonomist, kuhar i prodavač koji će obavljati stručnu praksu u Irskoj, gdje će im se pružiti stručna znanja koja im nedostaju kao i ona koja ne mogu usvojiti u lokalnom okruženju. Učenici će biti na edukaciji upravo na onim poslovima za koje se obrazuju, u kvalitetnim i poticajnim radnim uvjetima. Na poveznicama ispod nalaze se svi potrebni dokumenti koji učenici i njihovi roditelji moraju ispuniti!

 

NATJEČAJ ZA MOBILNOST- IRSKA

PRIJAVNI OBRAZAC

PRIVOLA ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA

POTVRDA - SUGLASNOST o sudjelovanju na natječaju i odlasku u inozemstvo na stručnu praksu, Irska, Bray, Dublin

MOTIVACIJSKO PISMO

OKVIRNI PLAN PROVEDBE PRAKTIČNE NASTAVE NA MOBILNOSTI U IRSKOJ

 

SREDNJOJ ŠKOLI VRBOVEC ODOBRENA DVA ERASMUS + PROJEKTA

Četvrtak, 2. 6. 2022.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja, prihvatila je projektni prijedlog Srednje škole Vrbovec „Školska motiva(k)cija“. Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava u cilju mobilnosti (stručnog osposobljavanja) nastavnika. Osmero nastavnika i stručnih suradnika koji su radili na projektu educirati će se u vidu strukturiranih tečaja i praćenja nastave u Španjolskoj, Italiji i Irskoj. Projektom se želi predstaviti školu, razviti međunarodnu suradnju, proširiti listu kontakata i doći do potencijalnih partnera za buduću suradnju te educirati nastavnike kako bi se osuvremenilo izvođenje nastave. Sudionici projekta će, nakon odrađene mobilnosti, putem raznih oblika diseminacije prenijeti stečena znanja i primjere dobre prakse učenicima, ostalim kolegicama i kolegama i zainteresiranim građanima.
POVEZNICA
Srednjoj školi Vrbovec prihvaćen je i projektni prijedlog za Ključnu aktivnost 122 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s nazivom teme Erasmus+ projekta – Putujemo zelenim poljima znanja. Sudjelovanjem u projektu učenici će obavljati stručnu praksu u Irskoj gdje će im se pružiti stručna znanja koja im nedostaju, kao i ona koja ne mogu usvojiti u lokalnom okruženju. Učenici će biti na edukaciji upravo na onim poslovima za koje se obrazuju, u kvalitetnim i poticajnim radnim uvjetima (ekonomisti, kuhari i prodavači). Učenici će osim stručnih znanja imati priliku razviti i europske vrijednosti poput tolerancije, pluralizma, solidarnosti, koncepta aktivnog građanstva i sl.
POVEZNICA