Zaklada “Hrvatska za djecu” - Toni Milun - poziv na online radionicu

Ponedjeljak, 27. 2. 2023.

Želimo vas obavijestiti da u godini obilježavanja 15. obljetnice Zaklade pokrećemo kampanju „15 ti je godina već“ na temu financijske (ne)pismenosti. Ovaj put, želimo vas podržati, ne samo davanjem financijske potpore, već davanjem znanja pa je tako slogan kampanje: Financijsko znanje – put u blagostanje.

Pogledajte kratku video najavu profesora Miluna: https://youtu.be/EOT2N5oPXgw

Na prvu online edukaciju vas pozivamo već 28. veljače 2023. godine u 20 sati. Smjestite se udobno pred vaša računala i odvojite samo 90 minuta za teme koje smo za vas pripremili.

Da bi prisustvovali našim predavanjima potrebno se prijaviti ovdje https://bit.ly/15tijegodinavec , a mi ćemo vam poslati link preko kojeg će te moći u navedenom terminu pristupiti predavanju.

Potpore u visini 300 €, dodijelit ćemo petorici sudionika u kampanji koji će pokazati da su stekli najveće znanje prateći naša online predavanja u trajanju 90 minuta u 5 termina od veljače do lipnja 2023. godine.

 

Većina nas svoj financijski potencijal ne koristi u potpunosti. Ponekad imamo stav – nemamo novaca, ne možemo štedjeti. Nemamo novaca, situacija nam je beznadna. No, nismo svjesni da nam često puta novac „curi kroz prste“ i da mudrijim upravljanjem našim financijama možemo podići naš životni standard.

Upravo zbog toga, čuveni matematičar i financijski vloger, profesor Toni Milun, uz čija su online rješavanja matematičkih zadataka djeca zavoljela matematiku, održat će za korisnike Zaklade ukupno 5 online edukacija i tijekom njih obraditi ukupno 15 tema koje će vam biti dragocjen putokaz u upravljanju vašim novcem. Edukacije će se prenositi live streamom, ali i uživo iz Visokog učilišta Algebra u Zagrebu.

Naučit ćete koliko vas zapravo košta „minus na tekućem računu“ i kako ga možete izbjeći, naučit ćete osnovne razlike između raznih vrsta kartica, njihove prednosti i nedostatke ali čuti i o nekim novim financijskim aplikacijama koje su sve popularnije.

Naučit ćete kako se obračunavaju plaće te učenički i studentski ugovori, što je bruto a što neto iznos i što mi možemo učiniti da što više novca ostane na našem računu nakon svih tih obračuna.

Na edukacijama ćemo razgovarati o planiranju kućnog budžeta, kako možemo barem malo smanjiti naše troškova a da pri tome ne trpi kvaliteta našeg života. Razgovarat ćemo o kreditima, o čemu trebamo voditi računa kad razmišljamo o ulasku u kreditni odnos.

Reći ćemo vam kad je najbolji trenutak za početak štednje. (JUČER). Reći ćemo vam koliki je najmanji iznos s kojim možete početi štedjeti (1€). Objasnit ćemo vam razliku između štednje, investiranja i špekuliranja. I da…pričat ćemo i o kripto valutama.

A ukoliko netko ima poduzetničke ideje, utvrdit ćemo prednosti i nedostatke pokretanja novog posla preko obrta, d.o.o ili j.d.o.o.

Slijedeća edukacija će biti u ožujku, potom u travnju, svibnju i posljednja u lipnju. Nakon pet provedenih edukacija, svi oni koji su pratili najmanje tri predavanja moći će pristupiti našem malom testu usvojenog znanja. Ne brinite, nećemo biti strogi a pet najboljih nagradit ćemo s 300 € i znamo da će vas taj iznos obradovati ili kao doprinos vašem kućnom budžetu ili kao lijep ljetni džeparac.

Vjerujte nam na riječ, bit će zanimljivo i korisno a profesor Toni Milun će vas oduševiti kao što je i nas.

Pratite nas na našoj Facebook stranici i našoj web stranici www.zhzd.hr gdje ćemo redovito ažurirati informacije važne za vas, a gdje ćete moći vidjeti i najavne video klipove za sva predavanja.

Veselimo vam se.

Vaša Zaklada.