DIGITALNI ŠKOLSKI LIST KORACI
NATJECANJA
Školsko zvono
I. turnus
- 0. sat: 7.00 — 7.40
- 1. sat: 7.45 — 8.30
- 2. sat: 8.35 — 9.20
- 3. sat: 9:35 — 10.20
- 4. sat: 10:25 — 11.10
- 5. sat: 11.15 — 12.00
- 6. sat: 12.05 — 12.50
- 7. sat: 12.55 — 13.40
II. turnus
- 0. sat: 12.55 — 13.40
- 1. sat: 13.45 — 14.30
- 2. sat: 14.35 — 15.20
- 3. sat: 15.35 — 16.20
- 4. sat: 16.25 — 17.10
- 5. sat: 17.15 — 18.00
- 6. sat: 18.05 — 18.50
- 7. sat: 18.55 — 19.35
Svjetski dan debljine - 4.3.2022.
Svake se godine 4. ožujka obilježava Svjetski dan debljine. Debljina je jedna od najvećih javnozdravstvenih briga na tlu Europe. Debljina ili pretilost je ozbiljan zdravstveni problem jer dovodi do vodećih kroničnih oboljenja čovjeka. Debljina je čimbenik koji dovodi do bolesti krvožilnog sustava, dijabetesa, mentalnih poremećaja. Djelovanjem na prevenciju debljine djeluje se i na sve ostale vodeće uzroke smrti u čovjeka.
Uzroci debljine su različiti, postoje mnogi čimbenici koji dovode do debljine. Sjedilački način života, smanjena tjelesna aktivnost, hrana bogata energijom, zaslađeni napitci sve to dovodi do nakupljanja prekomjerne mase kod odraslih ali i kod djece.
Učenici 1.e razreda zanimanja kuhar i konobar uključeni su u eTwinning projekt Zdrava hrana svakog dana pod mentorstvom nastavnice Marijane Radić i u sklopu projektnih zadataka bave si i problematikom pretilosti i preuhranjenosti učenika osnovnih i srednjih škola. Tijekom projekta nastoji se razvijati svijest učenika o hrani kao osnovnoj životnoj potrebi, o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te o problemima gladi u suvremenom svijetu. Zabrinjavajuća je pretilost djece koja je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i u svijetu. Hrvatska je sedma u Europi po stopi djece s prevelikom tjelesnom masom. Samo 56% djece doručkuje tijekom tjedna, 76% ih ne jede dovoljno povrća, a 66% voća, dok se tjelesnom aktivnošću svakog dana bavi samo 30% dječaka i 17% djevojčica.
Poticanjem pojedinca na promjene životnog stila i smanjenja tjelesne mase, poticanjem tjelesne aktivnosti, hodanjem najmanje 30 minuta dnevno, smanjenjem vremena provedenog pred televizijskim ekranima, računalima ili za igricama na mobilnim uređajima te konzumiranjem pravilne i raznovrsne prehrane može se pozitivno utjecati na poboljšanje zdravlja i podizanje kvalitete života. Učenici 1.e pripremili su prezentacije vezane na temu pretilosti i obilježavanja Svjetskog dana debljine te anketni upitnik na koji svaki pojedinac može odgovoriti kako bi se vidjelo stanje prehrambenih navika, sve to možete pogledati u prilogu.
Arhiva po mjesecima
- 2023
- Siječanj (5)
- Veljača
- Ožujak
- Travanj
- Svibanj
- Lipanj
- Srpanj
- Kolovoz
- Rujan
- Listopad
- Studeni
- Prosinac
- 2022
- Siječanj (7)
- Veljača (8)
- Ožujak (12)
- Travanj (10)
- Svibanj (24)
- Lipanj (10)
- Srpanj (4)
- Kolovoz (6)
- Rujan (4)
- Listopad (13)
- Studeni (12)
- Prosinac (10)
- 2021
- Siječanj (3)
- Veljača (9)
- Ožujak (12)
- Travanj (7)
- Svibanj (6)
- Lipanj (9)
- Srpanj (9)
- Kolovoz (2)
- Rujan (4)
- Listopad (9)
- Studeni (9)
- Prosinac (5)
- 2020
- Siječanj (1)
- Veljača (6)
- Ožujak (7)
- Travanj (9)
- Svibanj (5)
- Lipanj (3)
- Srpanj (6)
- Kolovoz (4)
- Rujan (10)
- Listopad (8)
- Studeni (8)
- Prosinac (10)
- 2019
- Siječanj (1)
- Veljača (7)
- Ožujak (11)
- Travanj (11)
- Svibanj (8)
- Lipanj (8)
- Srpanj (5)
- Kolovoz (5)
- Rujan (2)
- Listopad (2)
- Studeni (6)
- Prosinac (5)
- 2018
- Siječanj
- Veljača
- Ožujak (13)
- Travanj (3)
- Svibanj (10)
- Lipanj (9)
- Srpanj (4)
- Kolovoz (2)
- Rujan (3)
- Listopad (4)
- Studeni (4)
- Prosinac (6)
- 2017
- Siječanj
- Veljača
- Ožujak (5)
- Travanj (3)
- Svibanj (4)
- Lipanj (2)
- Srpanj (3)
- Kolovoz
- Rujan (1)
- Listopad (2)
- Studeni (3)
- Prosinac (4)
- 2016
- Siječanj (1)
- Veljača (1)
- Ožujak (4)
- Travanj (6)
- Svibanj (6)
- Lipanj (2)
- Srpanj
- Kolovoz
- Rujan
- Listopad (3)
- Studeni (1)
- Prosinac (2)
- 2015
- Siječanj
- Veljača (2)
- Ožujak (7)
- Travanj (1)
- Svibanj
- Lipanj
- Srpanj (1)
- Kolovoz
- Rujan (1)
- Listopad (1)
- Studeni (1)
- Prosinac (2)
- 2014
- Siječanj
- Veljača
- Ožujak
- Travanj
- Svibanj (1)
- Lipanj
- Srpanj
- Kolovoz
- Rujan
- Listopad (4)
- Studeni (1)
- Prosinac (2)
Oglasna ploča
Poziv za roditelje učenika -sudionika učeničke mobilnosti u okviru Erasmus+ KA 1 projekta
„Traveling through the green fields of knowledge„- „Putujemo zelenim poljima znanja“
Produljenje roka prijave na natječaj za Erasmus+ projekt „Putujemo zelenim poljima znanja“
Produljuje se rok za podnošenje prijava na natječaj za mobilnost učenika u sklopu projekta- Erasmus+ projekt „Putujemo zelenim poljima znanja“ do 27.10.2022. godine.
Financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2022./2023
Poziv na razgovor - natječaj za pomoćnike-pomoćnice u nastavi od 5.7.2022.
Poziv na razgovor - natječaj za pomoćnike-pomoćnice u nastavi od 5.7.2022.
Obavijest o nabavi udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike srednjih škola
s prebivalištem u Gradu Zagrebu
NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO-NASTAVNIK/ICA NJEMAČKOG JEZIKA- PUNO NEODREĐENO RADNO VRIJEME
NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA
nastavnik/ica strojarske skupine predmeta, kuharstva i ekologije i održivog razvoja
NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA
Obavijest za roditelje-postupanje u slučaju zaraze virusom COVID-19
te postupanje u slučaju potrebe za samoizolacijom
Školski kalendar za šk. god. 2020./2021.
Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za šk.god. 2020./2021. možete pogledati na poveznici.
Izložba fotografija pristiglih na natječaj povodom Godine svjetlosti
Linkovi
- Kalendar za školsku godinu 2018./'19.
- Ministarstvo znanosti, sporta i obrazovanja
- Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
- Postani student
- e-Usmjeravanje
- Agencija za odgoj i obrazovanje
- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
- Vjezbenicka tvrtka Slap d.o.o.
- Vjezbenicka tvrtka Patatine d.o.o.
- Biologija za srednju
Razni dokumenti
PREHRANA I PREHRAMBENE NAVIKE - IZVANNASTAVNA AKTIVNOST (pptx)
Dok se čekaju rezultati obrade ankete učenika malo ćemo se zabaviti pojmom hrane i njezine ispravnosti i sigurnosti kroz prezentaciju pod naslovom HRANA. Uživajte!
Upute za citiranje (pdf)
Primjer sadržaja završnog stručnog rada za strojarstvo (jpg)
Primjer naslovnice završnog stručnog rada za strojarstvo (jpg)
Zadnjih 5 vijesti

SVJETSKI DAN IRSKE KAVE - 25.1.
Četvrtak, 26. 1. 2023.

Županijsko natjecanje u sportskom plesu
Srijeda, 18. 1. 2023.

Učenici Srednje škole u emisiji Dobro jutro Hrvatska
Četvrtak, 12. 1. 2023.

P O Z I V Za roditelje
Utorak, 10. 1. 2023.

POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE
Utorak, 3. 1. 2023.